Zwemmen

Huishoudelijk!

De veiligheid van de kinderen staat bij ons hoog in het vaandel: Niet eerder dan 10 minuten voor aanvang lessen/trainingen brengen en na de lessen/trainingen  binnen 10 minuten na afloop lessen weer ophalen.

Wie zien nog wel eens dat er kinderen veel eerder gebracht en later opgehaald worden en we hebben niet de capaciteit om deze kinderen op te vangen/ toezicht te houden. 

De lestijden zijn op: woensdag (alleen volwassenen) 19:15u tot 20:15u, en op zaterdag tussen 15:00u en 19:00u. 

Waarom leren zwemmen?

Ten eerste is het kunnen zwemmen een overlevingstechniek. Gezien ons waterrijk land is er een grote kans dat u op een of andere wijze met het water in aanraking komt en het is bovendien dichterbij dan u denkt. Denk maar eens aan een waterpartij in de buurt, de vijver van de buren, de beek in het bos of het meer op vakantie.

Ten tweede is zwemmen de meest beoefende recreatiesport van Nederland, die op verschillende manieren kan worden uitgevoerd. Goed kunnen zwemmen is noodzakelijk om andere watersporten veilig te kunnen beoefenen zoals windsurfen, duiken zeilen etc.

Zwemplezier voor het leven

Kinderen leren zwemmen is niet zo eenvoudig als het lijkt. Uw kind moet de gehele opleiding bewegingen aanleren, oefenen en perfectioneren. Tegelijkertijd moet het een aantal obstakels leren overwinnen zoals onder water gaan, drijven, weerstanden ervaren, diep en ondiep etc.

Kortom een complex geheel.

Een veel gemaakte vergissing is dat u uw kind gaat vergelijken met een ander kind. Geen kind is gelijk (als dat zo was dan was het een stuk eenvoudiger) of zal tegelijk met anderen bovengenoemde drempels overwinnen. Het ene kind doet er gewoon wat langer over dan het andere. Daar is niets mis mee. Het vraagt soms wat extra geduld van de lesgever en het kind maar vooral van de ouders.

Wij willen bij s.v. N.O.A.V. uw kind graag een waardevol diploma verstrekken, waarmee het overal terecht kan en waarin u het vertrouwen kunt hebben dat uw kind ook echt kan zwemmen. Ditbrengt soms met zich mee dat het toch wel eens wat langer kan duren dan u verwacht had. Wij schenken elk kind individueel aandacht en bepalen per kind of het moment is aangebroken “door te schuiven” naar een volgende groep. Goede kwaliteit bereiken we meestal na  2 jaar. 

Wat bieden wij?

Voor de allerkleinsten bieden wij ouder-kind zwemmen waar peuters vanaf 2 jaar op een speelse manier kennismaken met water onder begeleiding van gediplomeerde zweminstructeurs.

Voor kinderen vanaf 5 jaar bieden wij zwemlessen voor het zwem-ABC. In het begin zullen ze starten in kleine groepjes in het ondiepe bad voor Kleine Zeemeermin diploma's. Zodra ze doorstromen naar het diepe bad werken we verder aan de eisen voor het zwem-ABC. Wij geven de officiële diploma's uit volgens de zwemlicentie van de NRZ.

Ook na het C-diploma kunnen kinderen nog steeds bij ons zwemmen. Wij bieden verschillende zwemvaardigheidsdiploma's in leuke en afwisselende zwemlessen.

Volwassenen kunnen bij ons terecht voor conditiezwemmen of aquajoggen.

Ouder-kind

Kleine Zeemeermin

Zwem-ABC

Zwem-vaardigheden

Volwassenen

Aanmelden of vragen? Contact